Вести за компанијата

Внатрешно општество

2020-10-21

Друштво за превод

Основано во декември 2014 година, друштвото за превод е одговорно за превод на групни вести. Поради развојот на глобалниот пазар и интересите за учење на членовите на општеството, преведувачкото друштво започна да поканува надворешни наставници да предаваат курсеви по шпански и јапонски јазик од 2018 година.




Музичко друштво

Основано во септември 2014 година, музичкото општество сега стана силно општество со скоро 60 членови на општеството. Музичкото друштво покани надворешни наставници да предаваат курс за вокална музика и курс за музички инструменти од 2018 година.


Оваа година, музичкото друштво отвори курс за Укулеле. Членовите исто така беа поканети да настапат на церемонијата на отворање на вториот состанок во затворен простор. Прекрасната изведба беше пречекана со овации и аплаузи од публиката.

Beyond the professional course, in order to provide the colleagues who are interested in singing with a great platform to bravely show themselves, Музичко друштво has also held several song contests since the establishment. 



Фудбалско друштво

Основани во септември 2017 година, главните членови на фудбалското друштво се колеги од различни подружници кои сакаат да играат фудбал. Досега, фудбалското друштво учествуваше на разни области и општински натпревари и доби добри места.


Секоја година, фудбалското друштво обично организира фудбалски пријателски натпревар Нингбо VS Јиву.








We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept